Tjäna pengar snabbt – prova mycket men fullfölj alltid

Aldrig tidigare har väl jakten på de snabba klippen varit mer realistisk. Okej, det fanns en hel del pengar att hämta under 80-talets glada börsdagar, men endast för dem som hade koll på aktier och som redan hade ett relativt stort kapital att satsa. Så är det inte längre. I och med internet kan vem som helst tjäna pengar snabbt; egentligen utan några som helst förkunskaper eller investeringar.

Visst, det är förstås ingen nackdel att ha ett kapital att röra sig med. Den stora skillnaden är att om du har, låt säg 10 000 kr i budget, så kan du dels tjäna pengar genom att outsourca en del av jobbet till andra aktörer, men du har också råd med att betalda för egna domäner, webbhotell och liknande tjänster.

Klicka här för att kolla in en intressant video om att tjäna pengar snabbt

Som jag nämnde är detta dock inte nödvändigt. För två år sedan gjorde jag ett “experiment” på nätet där jag satte upp ett antal förutsättningar som jag var tvungen att följa:

1. Jag fick inte investera några pengar alls. Mina kostnader för projektet skulle med andra ord vara noll.
2. Min målsättning var att bygga upp återkommande inkomster på minst 5000 kr i månaden.
3. Jag hade maximalt 4 månader på mig.
4. Jag fick lägga hur mycket tid som helst på egen hand, men jag fick inte ta hjälp, inte ens gratishjälp, av någon annan. (Givetvis fick jag utbilda mig själv genom att leta info på nätet.)

Så – hur gick då detta projekt?

Jag misslyckades. Men faktiskt bara med 200 kr. Månad 4, som i detta fall var mars, hade jag nämligen lyckats bygga upp ett resursnätverk som gav mig 4800 kr i månaden. Därefter har det rullat på, och just nu är samma nätverk uppe i
strax över tolvtusen.

Att mer i detalj beskriva hur jag gick tillväga finns det inte utrymme till här. Men jag kan åtminstone avslöja så pass mycket att det handlade om att göra pengar via en stor sökmotors annonsnätverk, och att jag skapade en massa bloggar och web2.0-sidor för att visa mina annonser.

Poängen med detta projekt var såklart dels att tjäna pengar snabbt, men framförallt att fullfölja ett åtagande ordentligt och sätta press på mig själv. Min erfarenhet är att alltför många hoppar fram och tillbaks mellan olika system och angreppssätt, och liksom inte genomför sina projekt fullt ut.

Det är ett misstag. För att lyckas med att tjäna pengar snabbt på nätet måste du ha tålamod och vilja att driva igenom dina planer, oavsett hur lång tid det tar. Med detta menar jag inte att du måste stanna vid ett visst system i alla lägen. Ibland är det förstås bättre att “kapa grenen” för att rädda trädet.

Men det är symptomatiskt idag att man ger upp sina planer för tidigt, och lägger ner projektet enligt minst motståndets lag. Den mentaliteten är ett recept på misslyckande. Den motsatta är en garanti för att lyckas.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter